Върховната Рада определи размера на премии за руските военни, които доброволно

...
Върховната Рада определи размера на премии за руските военни, които доброволно
Коментари Харесай

Киев обяви ценоразпис: Плаща 1 000 000 за изтребител и кораб, 500 000 за хеликоптер, 100 000 за танк |

Върховната Рада дефинира размера на премии за съветските военни, които непринудено предават военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Те ще получават бонуси в размер от 10 000 $ до 1 милион $.

На закрито съвещание на украинския парламент беше признат законът " За установяване на хонорари за непринудено предаване на Въоръжените сили на Украйна на бойна техника, годна за потребление от държавата-агресор ". 320 национални представители подкрепиха съответния законопроект с № 7229.

Колко пари ще вземат солдатите?

Законът дефинира възнаграждението за съветските военни и на други организации за сигурност за непринудено предаване на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети), което ще е в размер на 1 милион $.

Руснаците, които се предадат дружно с военен хеликоптер, ще получават по 500 хиляди $, а тези които дават системи за залпов огън с диаметър до 122 мм ще сложат в джоба 25 хиляди $. Същата система с диаметър над 122 мм е оценена на 35 хиляди $, За танк или сухопътна самоходна артилерия бонусът ще е в размер на 100 000 $. Двойно по-малко са парите за бойна машина на пехотата, бронетранспортьор и бронирана разследваща патрулна машина - 50 000 $.

Освен за аероплан висока цена е планувана и за транспортен съд от първи или втори сан - 1 милион $. Бойните плавателни съдове от трети и четвърти сан са оценени на половин милион, само че за катерите парите са малко - 50 000 $.

Същевременно новият закон планува и ограничения за отбрана на дезертьорите от съветската войска. В него е записано, че лицата, които предадат бойната си техника на ВСУ, ще получат право, ако желаят, да запазят в загадка обстоятелството, че са подложили динена кора на Путин. Те ще могат да получат нова идентичност и документи, както и сигурен престой на украинска територия, както и условия да отпътуват в трета страна.

Законът ще важи както за съветски военни, по този начин и за украински жители, сражаващи се за Крим, Луганската и Донецката национални републики.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР